آکنه نوزادی چیست؟ روش های درمان و جلوگیری

والدین بهتر است که پیش از تولد فرزندشان، خود را برای هر نوع پیشامدی آماده نمایند. با نحوه صحیح شیر دهی، مراقبت های بهداشتی و … آشنا شوند. شاید تعجب کنید ولیکن یکی از مشکلاتی که در نوزادان مشاهده می شود آکنه می باشد. البته والدین عزیز نباید نگرانی از این بابت داشته باشند. در بعضی از نوزادان بلافاصله بعد از تولد خود را نشان می دهد. در برخی دیگر پس از دو هفته بر روی پوست ظاهر می گردد.
با وجود اینکه ناشی از بیماری خاص نمی باشد. امّا به شما اخطار می دهد که احتمال اینکه فرزندتان در نوجوانی نیز شاهد این عارضه بر روی پوست خود باشد زیاد است. بیشتر نواحی همچون پیشانی، کمر، چانه و به خصوص گونه را درگیر می نماید. در ادامه این مقاله از بی بی فود ای آر همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی در خصوص آکنه نوزادی چیست؟ روش های درمان و جلوگیری در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
آکنه در نوزادان
آکنه نوزادی به صورت برآمدگی های با سر سفید رنگ که اطراف آن ملتهب و قرمز می باشد خود را نشان می دهد. دلیل این عارضه را می توان اغلب وجود هورمون های دانست که از مادر منتقل شده است و بمانند آکنه نوجوانی باشد. این مشکل در صورت افزایش حرارت بدن و یا به هنگام حمام کردن برای کودکان رنج آور خواهد بود. بهتر است لباس نوزادانی که این مشکل را دارند به کمک یک شوینده ملایم شستشو گردد.
لازم به ذکر است که شما نباید این عارضه را با میلیا (برآمدگی کوچک و سفید رنگ) اشتباه بگیرید.
همچنین کوچک ترین تماسی با قطرات شیر و یا بزاق می تواند منجر به تشدید آکنه نوزادی گردد. در اغلب موارد پس از چند هفته برطرف میگردد. اما اگر مشاهده کردید پس از سه ماه همچنان بر روی پوست صورت باقی مانده است در چنین حالتی، با پزشکتان مشورت کنید.
درمان آکنه نوزادی
پوست نوزادان به مانند پنبه نرم و لطیف بوده و بسیار حساس است به نحوی که کوچک ترین تماسی با مواد حساسیت زا منجر به واکنش و تشدید عارضه های پوستی می گردد. از اینرو اگر فرزندی دارید که دچار آکنه نوزادی شده در چنین مواقعی راهی جزء صبر و حوصله ندارید. امّا با این حال می توانید از چند نکته برای بهبود بهره بگیرید.
- از فشار دادن آکنه اجتناب نموده و به بیان بهتر به آن دست نزنید.
- پوست فرزندتان را در طول روز دو بار به وسیله آب تمیز به آرامی بشویید. سپس به کمک یک دستمال نرم، خشک نمایید.
- توصیه می کنیم به سراغ لوسیون و صابون نروید. در صورت استفاده باید لوسیون غیر روغنی و صابون ملایم و غیر معطر تهیه نمایید.
چه زمانی بایست برای برطرف نمودن آکنه نوزادی به پزشک مراجعه کنیم؟
چنانچه که اگر مشاهده می کنید آکنه نوزادی تبدیل به برآمدگی های چرکی و درد و التهاب شده بدون درنگ به پزشک مراجعه نمایید.
در بالا عنوان نمودیم که در اغلب موارد پس از چند هفته برطرف می گردد. اگر بیشتر از این مدت به طول انجامد در این صورت به احتمال قوی پزشک اطفال به شما دستور تهیه لوسیون دو و نیم درصد بنزوئیل پروکسید را خواهد داد.
آکنه نوزادی را نباید با مشکلاتی همچون بثورات پوشک که با قرمزی و التهاب پوست در قسمت پوشک شده نمایان می شود ، کرادل کرپ که به شکل برجستگی های قرمز رنگ نمایان می گردد، اما با خشکی پوست همراه بوده و اغلب بر روی سر و بخش بالاتنه نوزاد دیده می شود، یا با اگزمای نوزادی که علائمی همچون پوسته پوسته شدن پوست و خشکی را به دنبال دارد و باید جدی گرفته شود. اشتباه بگیرید. به همین دلیل برای جلوگیری از انتخاب شیوه درمانی اشتباه با پزشک مشورت نمایید.
کلام پایانی
آکنه نوزادی در اغلب موارد مشکل زیاد نگران کننده ای نمی باشد و با تنها با رعایت یکسری از نکات ساده برطرف می گردد. برخی از والدین نقاطی از صورت که دچار این مشکل شده است را با یک حوله مالش می دهند. بهتر است از انجام این کار اجتناب کنید. از نیشگون گرفتن به عبارتی کشیدن لپ فرزندتان خودداری نماید. چرا که منجر به تحریک و تشدید آکنه نوزادی می گردد.
امیدواریم این مقاله آکنه نوزادی چیست؟ روش های درمان و جلوگیری برای شما والدین عزیز مسمر ثمر واقع شده باشد. جهت خرید لوازم نوزاد می توانید از بخش فروشگاه سایت ما در بیبی فود آی آر اقدام به خرید پوره نوزاد و خرید قطره نوزاد کنید.