بارزترین علائم حساسیت غذایی نوزاد و روش های جلوگیری از آن

سلامتی کودکان با تغذیه آن ها رابطه تنگاتنگی دارد. به نحوی که می تواند بدن آن ها را در برابر انواع بیماری ها ایمن نماید. سبد غذایی کودکان باید در بردارنده پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی، ویتامین و فیبر باشد. با این حال برخی از کودکان به حساسیت غذایی مبتلا شده و این موضوع برای والدین نگران کننده می باشد. چرا که با حذف برخی مواد غذایی، مشکلات متعددی برای نوزادان و کودکان ایجاد می گردد. جالب است بدانید این مشکل در نوزادان پسر بیشتر از دختران مشاهده شده و در برخی از موارد مشکلات بسیار جدی نظیر افت فشار را به دنبال داشته است. در ادامه در این مطلب از بی بی فود آی آر همراه ما باشید تا در رابطه با بارزترین علائم حساسیت غذایی نوزاد و روش های جلوگیری از آن گفتگو نماییم.
تفاوت بین آلرژی غذایی با حساسیت غذایی
در ابتدای مقاله حساسیت غذایی نوزاد بهتر است نگاهی به تفاوت بین آن با آلرژی غذایی داشته باشیم. به این صورت که:
آلرژی غذایی به این معنا است که: با وجود اینکه بعضی از مواد غذایی برای بدن سودمند هستند اما سیستم ایمنی در مقابل آن حالت تدافعی گرفته در نتیجه در صورت خوردن آن علائم آلرژی را می توان در فرد مشاهده نمود. در رابطه با حساسیت غذایی باید اینگونه مطرح کنیم که سیستم گوارشی نوزاد و کودک پس از دریافت برخی از مواد غذایی واکنش نشان داده که در اکثر موارد جان کودکان را تهدید نمی کند.
اما در رابطه با آلرژی غذایی اینگونه نبوده و می تواند جان کودک را به خطر بیندازد. برای نمونه گلوتن یکی از رایج ترین مواردی است که منجر به بروز حساسیت و آلرژی غذایی می گردد. اگر نوزاد شما به گلوتن حساسیت غذایی داشته باشد نشانه های همچون نفخ، گاز معده، اسهال بروز پیدا می کند.
در صورتی که اگر فرزند شما به گلوتن آلرژی داشته باشد علائمی همچون بثورات پوستی، قرمزی و خارش بر روی پوست ظاهر می گردد.
مواد غذایی آلرژی زا و حساسیت زا در نوزادان
این مشکل در خصوص نوزادان و کودکان نوپا بسیار خود را نشان داداه به نحوی که بر اثر تحقیقات به عمل آمده بیش از هشت درصد کودکان در دنیا مبتلا به آلرژی غذایی هستند. از عمده ترین مواد غذایی که می تواند منجر به بروز حساسیت و آلرژی غذایی گردد می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- ماهی، خرچنگ، میگو.
- بادام زمینی.
- تخم مرغ.
- شیر.
- سویا.
- عسل.
- گندم.
- آجیل
علائم حساسیت غذایی
در این بخش از مقاله حساسیت غذایی نوزاد در رابطه با علائم آن گفتگو خواهیم نمود. والدین عزیز در صورت مشاهده هر یک از علائم بهتر است که بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنید.
اگر فرزندتان پس از مصرف مواد غذایی دچار مشکلاتی همچون دل درد، آب ریزش بینی، کهیر و… شده است در این صورت به احتمال قوی دچار حساسیت غذایی شده است. در برخی از موارد این علائم بسیار شدید بوده و جان فرزند شما را به خطر میاندازد. در نتیجه در صورت مشاهده هر یک از علائم خس خس سینه، مشکل در تنفس، اسهال، تورم صورت بدون معطلی به اورژانس مراجعه نمایید.
توصیه می کنیم در صورتی که کودک نوپا و یا نوزادی دارید که دچار حساسیت غذایی شده است یک برنامه غذایی مشخصی برای او ترتیب دهید. در حقیقت تنها کافی است که دقت خود را افزایش دهید.
تشخیص حساسیت غذایی
پزشک از دو شیوه می تواند حساسیت غذایی نوزاد را تشخیص و توصیه های لازم را در اختیار شما قرار دهد.
تست پوستی
برای اینکار پزشک مقدار کمی از مواد غذایی که احتمال می دهد منجر به بروز حساسیت شود در تماس با پوست نوزاد قرار می دهد. اگر منجر به خارش و یا قرمزی گردد فرزند شما به آن ماده غذایی حساسیت دارد.
آزمایش خون
یکی دیگر از راه های تشخیص حساسیت غذایی نوزاد تست خون می باشد. در اغلب موارد یک هفته زمان خواهد برد تا فهرست مواد غذایی آلرژی زا اعلام گردد.
مادران شیرده که فرزندشان دچار حساسیت غذایی است بایست قبل از مصرف مواد غذایی صنعتی اطلاعات مندرج بر روی بسته را مطالعه نمایند. همچنین با دقت بیشتری مواد غذایی را انتخاب کنند تا کودکان خود را در معرض خطر قرار ندهند.
کلام پایانی
در طول مطالب بالا اطلاعات کاملی را در رابطه با بارز ترین علائم حساسیت غذایی نوزاد و روش های جلوگیری از آن در اختیار شما والدین عزیز قرار دادیم. بهترین راه پیشگیری این است که مراقب تغذیه فرزند خود باشید و بعد از شش ماهگی به تدریج غذای کمکی را در سبد غذایی او بگنجانید. با این حال برای اطمینان داروهای آلرژی را نزد خود داشته باشید. سیستم ایمنی فرزند خود را با کمک گرفتن از شیوه های گیاهی تقویت نمایید. همچنین شما عزیزان می توانید جهت خرید پوره نوزاد و اطلاع از قیمت پوره نوازد به بخش مقالات سایت ما در بی بی فود آی آر مراجعه کنید.