9 ترفند غذا دادن به کودک نوپا

با چالش های غذا دادن به کودک نوپا چگونه مواجه شویم؟
غذا دادن به کودک نوپا را می توان یکی از سخت ترین چالش های والدین محسوب کرد. در واقع می توان گفت که غذا دادن به کودک نوپا بسیار پرزحمت بوده و والدین را با مشکلات متعددی مواجه می کند. از طرفی پدران و مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده اند همواره نگران سلامتی نوزاد خود بوده و می خواهند بهترین غذای کودک را برای رشد و نمو کودک خود تهیه کنند. از این رو در این بخش می خواهیم چند نکته و ترفند کاربردی برای غذا دادن به کودک نوپا را به شما همراهان همیشگی بی بی فود ای ار آموزش دهیم.
نحوه غذا دادن به نوزاد
کودکان با به پایان رساندن 6 ماهگی ، می بایست علاوه بر شیر مادر از سایر غذاهای کمکی نیز تغذیه کنند. از طرفی والدین نیز باید نحوه غذا دادن به نوزاد را بلد باشند تا در این فرایند دچار مشکل نشوند. در واقع غذا دادن به کودک نوپا دارای اصول و قواعد مخصوص به خود می باشد که با رعایت کردن آنها والدین هنگام غذا دادن به کودک خود دچار مشکل نشده و همچنین فرزند خود را به غذا خوردن علاقمند خواهند کرد.
نکات مهم غذا دادن به کودک نوپا
اصلا عجله نکنید
والدینی که قصد غذا دادن به کودک نوپای خود را دارند ، می بایست کاملا خونسرد بوده و با آرامش و صبر کامل اقدام به انجام این کار کنند؛ چراکه کودکان نوپا در واکنش به رفتارهای افراد ممکن است هرگونه عکس العملی را از خود نشان داده و حتی غذا را به سمت سقف خانه پرت کنند که در این حالت والدین می بایست با خونسردی کامل برخورد کرده و برای اینکه بتوانید در چنین شرایطی آرامش خود را حفظ کنید توصیه می شود تا عدد 10 شمرده و یک نفس عمیق بکشید.
یک غذای فوق العاده برای کودک نوپای خود تهیه کنید
صبحانه اولین وعده غذایی روز برای افراد محسوب می شود و کودکان و نوزادان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در وعده صبحانه کودک خود می توانید از انواع پوره میوه و یا بیسکوییت کودک استفاده کنید. سرلاک نیز از دیگر غذاهای کمکی رایج برای نوزادان محسوب می شود که بسیار مقوی بوده و انواع آن در طعم های مختلف در بازار موجود است.
ساعت مشخص برای غذا خوردن داشته باشید
به یاد داشته باشید که غذا خوردن در راس ساعتی مشخص و تکرار این روند، می تواند در افزایش اشتهای کودک نقش بسزائی داشته باشد.
اجبار برای خوردن غذا ممنوع
بسیاری از والدین تصور می کنند که برای مقابله با کودک بدغذا ، می بایست او را مجبور به غذا خوردن کنند اما این روش کاملا اشتباه بوده و نتیجه خوبی را به همراه نخواهد داشت. اگر کودک شما از غذایی خوشش نمی آید و یا به هر دلیلی طعم آن را دوست ندارد، از وادار کردن او برای خوردن غذا پرهیز کنید؛ چرا که این اجبار تنها او را از خوردن غذا فراری کرده و دیگر هیچوقت آن ماده غذایی را نخواهد خورد.
ایجاد محیط مناسب
یکی از مهمترین نکاتی که برای غذا دادن به کودک نوپا می بایست مدنظر قرار دهید ، ایجاد یک محیط آرام و دلپذیر و بدور از هرگونه شلوغی و مشاجره می باشد. محیط های شلوغ تمرکز کودک را از غذا خوردن دور کرده و باعث بی میلی او می شود.
غذا خوردن دسته جمعی
توصیه می شود تا حد ممکن بصورت خانوادگی غذا بخورید تا اشتهای فرزندتان با دیدن غذا خوردن سایر اعضای خانواده بیشتر شود. در واقع کودک می تواند غذا خوردن را مانند هر کار دیگری از والدین خود بیاموزد.
در غذا دادن به کودک نوپا زیرک باشید
والدین می بایست برا غذا دادن به کودک نوپای خود کمی آب زیرکاهانه عمل کرده و کاری کنند که فرزندشان تمایل بیشتری به غذا خوردن پیدا کند. برای مثال اگر کودک شما از سبزیجات بیزار است اما شما میدانید که خوردن سبزیجات چقدر می تواند در سلامتی او مفید واقع شود ، می توانید هنگام سرو غذا ، سبزیجات را پنهان کرده و در طول غذا خوردن ، فرزند خود را بازی سرگرم کنید و در همان حین سبزیجات را به او بدهید. همچنین می توانید برخی مواد غذایی را بصورت رنده شده و یا له شده در غذا استفاده کنید که فرزندتان متوجه نشود.
مانع استقلال کودک نشوید
کودکان همواره دوست دارند مستقل باشند؛ بنابراین والدین نباید مانع این حس استقلال طلبی آنها شده و بگذارند کودک خودش غذا بخورد. برای غذا دادن به کودک نوپای خود محیطی را فراهم کرده و در زیر او یک ملحفه پهن کنید که در صورت ریختن غذا ، از کثیف شدن فرش و سرامیک جلوگیری شود. کودک با ریختن غذا و مالیدن آن به همه جا احساس لذت می کند ؛ حس او را خراب نکنید و بگذارید در حین بازی و لذت غذایش را بخورد.
استفاده از ظروف زیبا
امروزه در ملزومات کودک ، ظروف غذایی که بصورت فانتزی طراحی شده اند و دارای تصاویر کارتونی هستند اولویت زیادی دارند. استفاده از ظروف غذای مخصوص کودک می تواند در افزایش اشتهای فرزندتان تاثیر بسزائی داشته باشد.
آموزش غذا دادن به بچه
بطور کلی می توان گفت که غذا دادن به بچه چندان کار سخت و پیچیده ای نیست تنها می بایست کمی زمان گذاشته و اصول آن را یاد بگیرید. کودکان بطور ذاتی لجباز هستند و سخت گیری والدین می تواند این خصوصیت را تشدید کند. بنابراین به جای عصبانیت سعی کنید از راهکارهای اصولی برای غذا دادن به بچه استفاده کرده و تا می توانید از خوبی ها و خوشمزه بودن غذاها برای او بگویید. مادران بهتر است گاهی وظیفه غذا دادن به کودک را به پدر بسپارند؛ چراکه پدرها بدلیل اینکه زمان زیادی از روز را دور از محیط خانه هستند ، می توانند حوصله بیشتری برای غذا دادن به کودک نوپا داشته باشند و از این روش محبت پدرانه خود را به او منتقل کنند.
گاهی اجازه دهید کودکتان با همسن و سالان خود غذا بخورد. چراکه کودک با دیدن سایر بچه ها ترغیب به غذا خوردن شده و در حین بازی همراه با شادی و خنده غذای خود را کامل می خورد. از دیگر عوامل تاثیرگذار در افزایش اشتهای کودک ، تزئین غذا می باشد. سعی کنید غذای کودک خود را به اشکال فانتزی و زیبا تزئین کرده تا میل بیشتری برای خوردن آن داشته باشد.
نوشته شده توسط تیم تحریریه بی بی فود آی آر